dissabte, 24 d’octubre del 2009

"Les escoles maten la creativitat" - Ken Robinson

Aquest és el vídeo que vàrem veure a la classe de comunicació el divendres 9 d'octubre.

És una conferència que fa el senyor Ken Robinson sobre l'educació i la creativitat humana, de la capacitat d'innovació que tenen els infants i que a mesura que van creixen els la fan perdre, ja que adquireixen la por a equivocar-se.

Ens defineix la creativitat com el procés de tenir idees originals que tenen valor i que aquesta és tan important en l'educació com l'alfabetització, ja que hauria de tenir el mateix grau d'importància. També ens explica que l'educació arreu del món té la mateixa jerarquia de matèries (matemàtiques i idiomes, humanitats i l'art) i que cada vegada més als infants els eduquem de cintura cap amunt, i no potenciem la resta del cos. Com a conseqüència d'això moltes persones que tenen un gran potencial de creativitat es pensen que no el tenen, perquè no van ser valorats a l'escola.

Aquest vídeo em va fer reflexionar sobre aquest tema, ja que no se m'hagués cridat l'atenció si no arribo a veure'l. Estic d'acord amb aquest senyor, penso que cada infant té el seu potencial en unes habilitats i que aquestes no s'han de deixar de banda, sinó tot el contrari, seguir potenciant-les.

I respecte al tema de la comunicació, aquesta conferència la vaig trobar brillant i digne d'exemple. Cal destacar tot l'humor que li posa, les pauses que fa, els exemples que posa de la seva vida o anècdotes, fa preguntes i silencis i es mostra tranquil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada