dijous, 15 d’octubre del 2009

Mapa conceptual: Programari Lliure

Ens van donar a conèixer un programa que ens ajuda a crear mapes conceptuals d'una manera molt eficient, aquest és el CMapTools. A partir d'aquí se'ns va fer una proposta de treball que consistia en crear un mapa conceptual sobre el programari lliure, a més a més ens van proporcionar tot un seguit d'informació per tal de poder seleccionar conceptes i anar-los relacionant.

El resultat final és aquest mapa conceptual.

Penso que la utilització d'aquest recurs és molt interessant ja que és una altra manera d'aprendre significativament i alhora anar relacionant coneixements en els nostres esquemes mentals. Per una altra banda, els mapes conceptuals són també una altra manera de gestionar i ordenar la informació.

Respecte a la utilització d'aquest nou programa per a mi, he pogut comprovar que és molt eficaç, i fàcil d'utilitzar i a més a més te l'avantatge de poder guardar els teus mapes conceptuals en un servidor per poder-los recuperar des d'un altra ordinador quan els necessiti.

Pensant amb el cap dins de l'aula dels més menuts, aquest recurs és una eina molt favorable per a la pròpia organització de la mestra dins de qualsevol àmbit, és a dir, per mitjà d'un mapa conceptual es pot recollir i emmagatzenar molta informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada