dilluns, 28 de desembre del 2009

El discurs

"Digues de què parlaràs, parla'n i digues de què has parlat."

Aquesta frase reflexa l'estructura que ha de tenir un discurs d'una exposició oral.

Començarem amb una introducció on explicarem de què parlarem i quins són els nostres objectius (convèncer, emocionar, informar, reivindicar, proposar, defensar, etc) i a més a més és molt important captar l'atenció del públic.
A continuació desenvoluparem el tema que és on es transmeten les informacions, és a dir, en parlem, tot seguint un ordre cronològic amb les idees ben estructurades i lligades entre si. I per acabar la conclusió que és on direm del què hem parlat, sintetitzant les idees principals i oferint una imatge global del missatge.
Tant la introducció com la conclusió d'un discurs són les parts més rellevants i és on hem de posar-hi cura per tal de captivar l'interès del públic i que alhora puguin retenir el missatge.
Per una altra banda cal citar alguns components importants dins del discurs, com l'ús d'humor, fer referència a veus autoritzades, ja que d'aquesta manera allò que diem agafa més força, ús d'experiències personals per tal de transmetre el component emotiu.

Després de tot aquest semestre on hem llegit, hem recitat, hem debatut i hem exposat, puc dir que he gaudit de totes aquestes activitats i sobretot he après. Ara tinc clar el que haig de tenir en compte per tal de que les exposicions tinguin èxit, però tot i així s'ha de seguir practicant per continuar agafant confiança i arribar a ser uns bons comunicadors. En certa manera podria dir que la meva competència comunicativa ha augmentat, però és evident que ha de seguir millorant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada