dijous, 17 de desembre del 2009

Competències digitals específiques del mestre en relació a la tecnologia.

Hem parlat sobre l'adquisició de les competències digitals, tant en les aules d'educació infantil com en les nostres, ja que aquesta competència facilita l'aprenentatge i la comunicació tant amb els mestres com amb els companys.
En el nostre cas, com a futurs docents és important ja que es pot emprar la tecnologia per tal d'ensenyar i ajudar a aprendre.
Aquestes competències que han d'adquirir els futurs mestres es troben en diversos documents:

1. El document de la UNESCO on les competències es descriuen en tres nivells per a l'ús de la tecnologia:
- Nocions bàsiques de tecnologia
- Aprofundiment de coneixements
- Creació de coneixements

2. Les normes de la ITSE que ha publicat dos documents que recullen les competències que haurien de tenir els docents i els estudiants:
- Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Docents
- Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants


L'activitat que se'ns proposa es basa en explorar aquests documents entre d'altres (currículum d'educació infantil, currículum d'educació primària, currículum d'educació secundària obligatòria i currículum de batxillerat) i a continuació escollir una competència i situar-la.

La competència que jo vaig escollir és del document de la UNESCO:
"Los docentedes deben tener habilidades en TIC y conocimientos de los recursos Web, necessarios para hacer uso de las TIC en la adquisición de conocimientos complementarios sobre sus assignaturas, además de la pedagogía, que contribuyan a su propio desarrollo profesional"

Bé aquesta competència l'hem treballat en l'assignatura de Gestió de la informació i TIC ja que ens hem familiaritzat amb diferents programes i webs, com és el cas de l'Eduwiki, la Viquipèdia, l'Edu3; que poden ser molt útils per la preparació i complementació de les nostres classes, a més a més podem fer participar als nostres alumnes o bé, a partir de les idees que apareixen en aquestes webs, ens poden suggerir noves idees per a desenvolupar altres propostes de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada