dijous, 17 de desembre del 2009

La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina

I la tercera i última metàfora és l'ordinador com a eina, on l'ordinador actua com un amplificador d'experiències com escriure, dibuixar, retallar, etc. Es proporciona als infants tot un seguit d'eines molt semblant a les reals, però que no les substitueixen sinó que són un complement, com per exemple l'ús d'un pinzell o llapis virtual, fer barreges de colors, esborrar, canviar les propietats dels objectes, etc.
Un exemple seria el programa ArtRage, on ens permet dibuixar amb diferents eines i materials o bé l'Audacity, el MovieMaker, el Gimp, que són altres programes que ja hem treballat.

Respecte aquest nou programa penso que és un bon recurs per a estimular la imaginació i la creativitat dels infants, d'experimentar virtualment, el que més endavant o prèviament, han pogut fer sobre el paper. I per una altra banda també es poden plantejar com a mitjà de alliberació de les tasques rutinàries; des del meu punt de vista, crec que no està de més que els nostres alumnes treballin i gaudeixin de programes com aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada